Günde 16 Saat Çalışmayı Beklediğini Söyleyen Yöneticinin Gündemdeki İş Görüşmesinde Açıklamaları
Trendyol Tech Days ekibinin Twitter’da düzenlediği toplantı bölümü gündem oldu. Trendyol’da Mühendislik Başkanı olarak görev yapan Zekeriya Keskin, “16 saat çalışmaya hazır mısınız?” diye sordu. ‘ diye sordum, tepki gösterdi. Detaylar burada…
Trendyol’un 2020 yılında düzenlediği Teknoloji Günleri toplantısından bazı açıklamaları gündem oldu.
Trendyol’da Mühendislik Müdürü olarak görev yapan Zekeriya Keskin, şirkette junior pozisyon için başvuran gençlere mesleğin başındayken günde 16 saat çalışmayı teklif ettiğini söyledi.
Keskin yaptığı konuşmada, “Aslında işini bitirdikten sonra kendini geliştirmesi için zaman ayırmasını bekliyorum. Günde 16 saat düşünmeli, araştırmalı ve kendini yetiştirmeli.”
Keskin’in bu sözleri sosyal medyadan yağdı.
Eleştiriler ardı ardına geldi.
“SGK’lı bir işyerinde para karşılığında 16 saat çalışmaktan kastediliyorsa bu HUKUK DEĞİL arkadaşlar.”
“Mesleğe başlarken günde 16 saat ayırmayan ve ‘Ben memur gibi 8 saat çalışıyorum’ diyen bir kişinin kariyeri kısa olur. Maalesef her meslek gibi bu da başta özen istiyor. Bu Bu videoda bir arkadaşın dediği oldu.Linç için yer aramayın.”
“Üzgünüm ama gerçek biraz acı…”
“Günde 16 saat çalışmaya hazır mısınız?” bir kişiye bir iş görüşmesinde. Sormak yasal olmamalı.”
“Sektörde yeri sağlam kişilerin geçmişlerine baktığınızda benzer bir zihniyetle hareket ettiklerini görürsünüz. Bu herkese yakışmaz, herkesten de beklenmez. Ama yapılmamalı. Bu şekilde düşünen ve hareket eden bir grup insanın bu şekilde düşünen insanlarla çalışmak istemesi garip.”
“Günde 8 saat çalıştıktan sonra 8 saatini kendini geliştirmeye ayır diyen bir işveren, okulda aldığın eğitimin kalitesine güvenmiyor. O zaman neden üniversite mezunu arıyorsun? Direk lise mezunu al.”
“Ben yazılımcı olacağım” diyerek günde 16 saat çalışırsanız ama hastaneye yatmanız gerekir.”
“Kariyerinizin başı ya da sonu fark etmez. Günde 16 saat çalışmak köleliktir. Mecbur kalmadıkça bu tür patronlarla muhatap olmayın.”
“Video sınırını aştım” altındaki yorumlar daha üzücü. Patronun “16 saat çalışmaya hazır mısın?” “
Kariyerinizin başında size “16 saat çalışmaya hazır mısınız?” diye sorulsaydı ne derdiniz?